Vaniljmuffins med hallonglasyr

 
 
 
 
Godmorgon! Igår hade jag besök här hemma från morgon till sen kväll. Först av min bästa vän Sara, sen av ett helt gäng med tjejer och deras bebisar, sen på kvällen: samma gäng tjejer fast utan deras bebisar, haha. Inför andra besöket hade jag lite tid över, så då skyndade jag mig att inventera skåpen och såg att jag faktiskt hade ingredienser hemma till att baka något enkelt. Så jag skyndade mig och slängde ihop lite vaniljmuffins med hallonglasyr. Dom blev supergoda! Bilderna blev sådär dock, ber om ursäkt för det! Det här receptet räcker till ca. 12 normalstora muffins.
 
Muffins:
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver eller 1 vaniljstång
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Glasyr:
½ dl mosade hallon
Florsocker
 
Sätt ugnen på 175° (160° varmluftsugn). Vispa ägg, socker, vaniljsocker och vaniljpulver riktigt vitt och pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggblandningen. Sikta i mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten med en slickepott (vispa inte, då försvinner luften). Fyll muffinsformarna 2/3 och grädda i ugn i 15-20 minuter, tills de är gyllenbruna på toppen och du klarar av att sticka ner en trästicka utan att något fastnar på den.
 
Medans du gräddar muffinsarna kan du blanda ihop hallonen med lite florsocker i taget, till önskad konstistens. Den ska vara lite rinnig, men inte för mycket.
 
När muffinsarna gräddat klart, låt dem svalna lite men medans de fortfarande är ljummna, stick några hål i muffinsarna med en gaffel och häll lite glasyr på varje muffins och låt flyta ut. 
1
rememberthiis.blogg.se

så söta :D

Svar: Tack :D
Johanna